Sinds 2006 dirigeert Frank Hameleers ons op onze repetities en uitvoeringen. Hans van Beelen begeleidt ons sinds 2016 op de vleugel.

Frank Hameleers

Frank Hameleers2Frank studeerde zang en koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Max van Egmond en Jan Pasveer. Hij volgde daarna nog directielessen bij Jan Eelkema en een masterclass bij het Nederlands Kamerkoor onder Uwe Gronostay.

Van 1980 tot 2009 was hij als tenor verbonden aan het Groot Omroepkoor, waar hij tussen 1989 en 1993 ook als repetitor en dirigent werkte. Hij was gastzanger bij het Amsterdam Baroque Choir, Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor.

Daarnaast trad hij veelvuldig op als solist en werkte in die hoedanigheid mee aan onder andere cd opnames van de Vespers opus 37 van Sergei Rachmaninov en Voices of Light van Richard Einhorn.

Met Kamerkoor Vocoza Amsterdam won hij prijzen op nationale en internationale koorfestivals.

De Amsterdamse Cantorij dirigeerde hij in onder andere eerste uitvoeringen van Requiem Pro Elisabeth (Bernard Bartelink, 1999) en Carmina Elegia (Pablo Escande, 2001) en in 2005 voerde hij met een professioneel projectkoor als eerste Psalmenrequiem van Daan Manneke uit.

 

Binnen de professionele koorwereld verzorgde hij instuderingen voor Nationale Opera&Ballet, Nederlandse Reis Opera, Groot Omroepkoor, Nederlands Kamerkoor, Vlaamse Opera en Rundfunkchor Berlin.

Momenteel is hij artistiek leider van het Nationaal Opera en Concertkoor (een doorstart van het koor van Nederlandse Reis Opera) en dirigeert hij naast KCOV Amsterdam nog drie amateurkoren.

Sinds 2006 is Frank onze vaste dirigent. Hij dirigeerde ons in bekende werken van componisten als Bach, Brahms, Fauré, Händel, Rossini en Verdi, maar we voerden met hem ook onbekender repertoire uit van onder andere Helmut Barbe, Petr Eben, Zoltán Kodály en Olivier Messiaen. In het voorjaar van 2013 werd onder zijn leiding met veel succes het bijzondere War Requiem van Benjamin Britten uitgevoerd. (www.frankhameleers.nl)

 


 Hans van Beelen

beelen hans vanHans van Beelen begon reeds op zeer jonge leeftijd met pianolessen, studeerde in de jong talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent, en volgde zijn opleiding hoofdvak piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons.

Hij nam met succes deel aan masterclasses bij onder andere Jan Wijn, Gyorgy Nador en Vladimir Viardo en aan concoursen in binnen- en buitenland, waarbij hij verschillende prijzen won.

Hans is erg actief als begeleider en repetitor van koren en operaverenigingen. Als pianist  won hij diverse prijzen op  concoursen en nam hij deel aan veel masterclasses. Hans geeft pianoles aan leerlingen van uiteenlopende leeftijden en met verschillende muziekstijlvoorkeuren.

Vanzelfsprekend is er aandacht voor de instrumentale en muzikale ontwikkeling, maar werken aan bijvoorbeeld samenspel, theorie en creatief omgaan met akkoorden vindt Hans ook belangrijk.

Hij was onder meer te horen in het concertgebouw van Amsterdam, alsmede de bekendere concertzalen in Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Haarlem.

Contact Details

Secretariaat K.C.O.V. Amsterdam

Email: secretaris@kcovamsterdam.nl
Website: www.kcovamsterdam.nl

Repetitieadres

Repetitieadres K.C.O.V.,
Pelgrimskerk

van Boshuizenstraat 560 (hoek Backershagen),

1082 BA, Amsterdam