Sinds 2006 dirigeert Frank Hameleers (1957) ons op onze repetities en uitvoeringen. Hans van Beelen(1981) begeleidt ons sinds 2016 op de vleugel.

Frank Hameleers

Frank HameleersFrank studeerde zang en koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Max van Egmond en Jan Pasveer. Hij volgde directielessen bij Jan Eelkema en een masterclass bij Uwe Gronostay. Van 1980 tot 2008 was hij als tenor verbonden aan het Groot Omroepkoor, waar hij tussen 1989 en 1993 ook als repetitor en dirigent werkte. Hij was gastzanger bij het Amsterdam Baroque Choir, Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast trad hij veelvuldig op als solist en werkte in die hoedanigheid mee aan onder andere cd opnames van de Vespers van Rachmaninov en Voices of Light van Richard Einhorn.

Hij geeft koor- en stemvormingscursussen en is werkzaam als dirigent.Met Kamerkoor Vocoza Amsterdam won hij prijzen op nationale en internationale koorfestivals. De Amsterdamse Cantorij dirigeerde hij in onder andere eerste uitvoeringen van Requiem Pro Elisabeth (Bernard Bartelink, 1999) en Carmina Elegia (Pablo Escande, 2001) en in 2005 voerde hij met een professioneel projectkoor als eerste Psalmenrequiem van Daan Manneke uit. In juni 2013 maakte hij zijn debuut bij het Nederlands Kamerkoor, begin 2014 keert hij daar terug.

Momenteel is hij bij De Nederlandse Opera betrokken bij de voorbereidingen van Die Götterdämmerung van Wagner en bij de Nationale Reis Opera verantwoordelijk voor het kooraandeel in Il Barbiere di Siviglia van Rossini. Komend jaar zal hii bij DNO de koorinstudering doen voor Arabella van Richard Strauss en meewerken aan Gurrelieder van Arnold Schönberg.Voor Het Nationaal Ballet zal hij de instudering doen van een professioneel ad hoc vrouwenkoor voor de productie van A Midsummer Night's Dream van Felix Mendelssohn.

Sinds 2006 is Frank onze vaste dirigent. Hij dirigeerde ons in bekende werken van componisten als Bach, Brahms, Fauré, Händel, Rossini en Verdi, maar we voerden met hem ook onbekender repertoire uit van onder andere Helmut Barbe, Petr Eben, Zoltán Kodály en Olivier Messiaen. In het voorjaar van 2013 werd onder zijn leiding met veel succes het bijzondere War Requiem van Benjamin Britten uitgevoerd. (www.frankhameleers.nl)

 


 Hans van Beelen

Hans van BeelenHans van Beelen begon reeds op zeer jonge leeftijd met pianolessen, studeerde in de jong talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent, en volgde zijn opleiding hoofdvak piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons.

Hij nam met succes deel aan masterclasses bij onder andere Jan Wijn, Gyorgy Nador en Vladimir Viardo en aan concoursen in binnen- en buitenland, waarbij hij verschillende prijzen won. Zowel op solistisch vlak als met het spelen in instrumentale en vocale ensembles is Hans van Beelen de afgelopen jaren erg actief geweest.

Hij was onder meer te horen in het concertgebouw van Amsterdam, alsmede de bekendere concertzalen in Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Haarlem.

 

 

Contact Details

Secretariaat K.C.O.V.

Email: secretaris@kcovamsterdam.nl
Website: www.kcovamsterdam.nl

Repetitieadres

Repetitieadres K.C.O.V.,
Pelgrimskerk


van Boshuizenstraat 560 (hoek Backershagen),
1082 BA,
Amsterdam