Frank Hameleers en Hans van Beelen | KCOV Amsterdam

Volg ons!

Twee keer per jaar komen de liefhebbers van onze muziekkeuze – en dat zijn er gelukkig elke keer heel veel – naar Het Concertgebouw. Soms treden we elders op, maar niet regelmatig. De hardcore fans volgen ons op Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram.

Bestel plaatsen voor KCOV Amsterdam concerten!

Bekijk concerten KCOV Amsterdam op Youtube

Bekijk concerten van KCOV Amsterdam op Youtube.

Bekijk concerten van KCOV Amsterdam op Youtober

Concerten bekijken

Sinds 2006 dirigeert Frank Hameleers ons op onze repetities en uitvoeringen. Hans van Beelen begeleidt ons sinds 2016 aan de vleugel

Frank Hameleers

Frank Hameleers studeerde zang en koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Max van Egmond en Jan Pasveer. Hij volgde daarna nog directielessen bij Jan Eelkema en een masterclass bij het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Uwe Gronostay.

Van 1980 tot medio 2009 was hij als tenor verbonden aan het Groot Omroepkoor, waar hij tussen 1989 en 1993 ook als repetitor en dirigent werkte. Hij was gastzanger bij het Amsterdam Baroque Choir, Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast trad hij veelvuldig op als solist en werkte in die hoedanigheid mee aan onder andere cd opnames van Vespers opus 37 van Sergei Rachmaninov en Voices of Light van Richard Einhorn.

Met Kamerkoor Vocoza Amsterdam won hij prijzen op nationale en internationale koorfestivals. De Amsterdamse Cantorij dirigeerde hij in onder andere eerste uitvoeringen van Requiem Pro Elisabeth (Bernard Bartelink, 1999) en Carmina Elegia (Pablo Escande, 2001) en in 2005 voerde hij met een professioneel projectkoor als eerste Psalmenrequiem van Daan Manneke uit.

Binnen de professionele koorwereld werkte hij voor Nationale Opera&Ballet, de Nederlandse Reis Opera, de Vlaamse Opera, het Groot Omroepkoor, het Rundfunkchor Berlin en het Nederlands Kamerkoor..

Frank geeft cursussen stem- en koorvorming en dirigeert een aantal amateurkoren.

Sinds 2006 is hij koorleider van KCOV AMSTERDAM. Op de lessenaar lagen bekende werken van componisten als Bach, Brahms, Britten, Fauré, Händel, Haydn, Rossini en Verdi, maar ook onbekender repertoire van onder andere Helmut Barbe, Petr Eben, Arthur Honegger, Zoltán Kodály en Olivier Messiaen.

Hans van Beelen

Begeleider van het K.C.O.V. Amsterdam - Hans van Beelen

Hans van Beelen begon op jonge leeftijd met pianolessen, volgde deze gedurende enkele jaren in de talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent, en vervolgde zijn opleiding hoofdvak piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons, bij wie hij ook afstudeerde. Hij trad op tijdens pianofestivals in oa New York, Wenen en Coimbra, en nam deel aan vele masterclasses bij onder andere Gyorgy Nador, Jan Wijn, Daniel Wayenberg, Victor Rosenbaum en Alexander Volkov. Ook won hij verschillende prijzen op concoursen, waaronder een derde prijs op het Prinses Christina Concours en een tweede prijs op het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.

Hans combineert een lespraktijk met een uitvoeringspraktijk als pianist waarbij hij de laatste jaren regelmatig optrad op uiteenlopende locaties in Nederland, waaronder gekende concertzalen als Tivoli Vredenburg in Utrecht, de Philharmonie in Haarlem en Het Concertgebouw in Amsterdam. Ook heeft Hans als pianist meegewerkt aan koor- en operaproducties in Frankrijk en Duitsland.

Zowel op solistisch vlak als met het spelen in kamermuziek – ensembles heeft Hans de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. Zo is hij sinds enkele jaren pianist in het Frank Bridge Pianokwartet waarmee hij regelmatig optreedt. Ook als begeleider en correpetitor van vocale en instrumentale solisten en oratorium- en operakoren is Hans veelgevraagd. Hij is vaste pianist bij onder andere Groot Concertkoor Amsterdam, KCOV Amsterdam, het Haarlems Gemengd Koor en Concertkoor Haarlem.

Contact met KCOV Amsterdam

Secretariaat KCOV Amsterdam

secretaris@kcovamsterdam.nl
www.kcovamsterdam.nl

Kamer van Koophandel: 40532269

Repetitieadres KCOV Amsterdam

De Goede Herderkerk

Van Boshuizenstraat 420
1082 BA  Amsterdam

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.