Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging | Koor in Amsterdam

Volg ons!

Twee keer per jaar komen de liefhebbers van onze muziekkeuze – en dat zijn er gelukkig elke keer heel veel – naar Het Concertgebouw. Soms treden we elders op, maar niet regelmatig. De hardcore fans volgen ons op Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram.

Bestel plaatsen voor KCOV Amsterdam concerten!

Bekijk concerten KCOV Amsterdam op Youtube

Bekijk concerten van KCOV Amsterdam op Youtube.

Bekijk concerten van KCOV Amsterdam op Youtober

Concerten bekijken

KCOV - Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging Amsterdam

De KCOV (Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging) Amsterdam (1905) is een van de grote oratoriumkoren van Amsterdam. Twee keer per jaar verzorgen we een uitvoering in het Concertgebouw. Daarbij laten we ons bijstaan door professionele orkesten en solisten. Natuurlijk zingen we veel werken uit het 'ijzeren' repertoire, maar we verrassen ons publiek ook regelmatig met minder bekende werken.

Wij voeren voornamelijk de grote koorwerken uit: oratoria, missen, passies en requiems, soms aangevuld met kleinere pareltjes uit de muziekliteratuur. In de afgelopen 118 jaar zijn wij uitgegroeid tot een veelzijdig muzikaal gezelschap. De KCOV is een mix van mensen van alle leeftijden, achtergronden en nationaliteiten afkomstig van zowel de stad Amsterdam als daarbuiten. Twee keer per jaar verzorgt het koor een uitvoering in Het Concertgebouw, maar soms organiseren we een concert elders in de stad. 

De sfeer in ons koor is open en gezellig. We zingen graag en graag veel. Onze dirigent sinds 2006 is Frank Hameleers, een musicus die het repertoire van binnenuit kent. Hij creëert telkens een vertrouwde en humorvolle sfeer tijdens onze repetities. Onze repetitor, Hans van Beelen sinds 2016, is daarbij onze grote steun en toeverlaat.

Onze uitvoering met o.a. het Requiem van Fauré op zaterdag 20 november 2021 in de Dominicuskerk: 

 

Contact met KCOV Amsterdam

Secretariaat KCOV Amsterdam

secretaris@kcovamsterdam.nl
www.kcovamsterdam.nl

Kamer van Koophandel: 40532269

Repetitieadres KCOV Amsterdam

De Goede Herderkerk

Van Boshuizenstraat 420
1082 BA  Amsterdam

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.